logo ms

logo ms

offcanvas
 • Laman Utama
 • Perkhidmatan
 • Perkhidmatan Sokongan
 • Unit Pengurusan Kualiti

Unit Pengurusan Kualiti

unit_pengurusan_kualiti

Pengenalan

Unit Pengurusan Kualiti dibuka pada 24hb. Januari, 2007 dan mula beroperasi pada 3hb. Mac, 2007. Moto Unit Pengurusan Kualiti adalah  :

"KUALITI MENJANA KECEMERLANGAN"

Bermula awal tahun 2009 , Unit Pengurusan Kualiti mula berfungsi sepenuhnya iaitu menyelaras 21 aktiviti peningkatan kualiti dan seterusnya hingga kini merupakan pusat rujukan dalam memberi maklumat kepada kepada semua warga Hospital Sungai Buloh.

Visi

Unit Pengurusan Kualiti akan menjadi satu system yang menjana kualiti kearah kecemerlangan, mengutamakan akauntabiliti dan hormat-menghormati antara satu sama lain dalam memberi perkhidmatan yang menyeluruh kepada pelanggan dalaman dan luaran.

Misi

Unit Pengurusan ialah mewujudkan penglibatan dan penyertaan semua anggota HSB dalam mengambil langkah-langkah positif bagi meningkatkan dan mengekalkan kualiti dalam memberi perkhidmatan.

Perkhidmatan 

 • Menyelaras perlaksanaan semua aktiviti-aktiviti peningkatan kualiti hospital serta mengambil bahagian dalam program-program yang dianjurkan oleh hospital yang berasaskan kepada kualiti, safety, pendidikan dan penyelidikan.
 • Menyelaras dan mengendalikan program Akreditasi peringkat hospital.
 • Menyimpan, mengumpul salinan minit dan statistik berkaitan dengan Initiatif Kualiti Kementerian Kesihatan yang mesti dilaksanakan seperti ‘Incident  Reporting’, ‘National Indicator Approach (NIA)’ dan lain-lain.
 • Menyelaraskan sistem dokumentasi bagi semua aktiviti peningkatan kualiti.
 • Menyelaraskan dan mengendalikan kursus, seminar dan workshop pendidikan lanjutan seperti CME dan CNE untuk warga Hospital Sungai Buloh.
 • Mengurus dan mentadbir Auditorium dan Bilik Seminar 1 Dan 2.
 • Mengendalikan tempahan kegunaan Auditorium dan Bilik Seminar.

Carta Organisasi

Waktu operasi :

8.00 pagi- 5 petang

Direktori

Talian Utama: 03-61454333
Fax: 03-61454222

 

NoNamaJawatanSambEmail
1 Dr Norazila Binti Md Zainal Ketua Unit Kualiti 5223 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
2 Dr Nurul Ain Binti Naim Pegawai Perubatan UD48 5227 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
3 Dr Izreen Binti Ramli Pegawai Perubatan UD44 5227 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
4 Dr Rusdianna Binti Alip Pegawai Perubatan UD44 5222 -
5 Dr Nurul Ain Binti Hasan Pegawai Perubatan UD41 5227 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
6 Pn Dhazinatunnisa Binti Mohd Daud Ketua Jururawat U32 5220 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
7 Pn Robita Binti Sulaiman Sh'ari Jururawat U29 5221 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
8 Pn Shartine Binti Wan Chek Jururawat U29 5222 Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
9 En Muhammad Hafiz Bin Abd Kadir Pembantu Perawatan Kesihatan U11 5225 -
10 En Raja Mohd Hazrul Bin Raja Hizaham Pembantu Perawatan Kesihatan U11 5225 -

Cetak Emel